![]() |
Станкевич Георгій Миколайович, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– технологія післязбиральної обробки і зберігання зерна;
– тепло–масообмін та енергозбереження у процесах сушіння та охолодження зерна;
– математичне моделювання, алгоритмізація розрахунків і оптимізація процесів зернопереробної і харчової галузей.
![]() |
Страхова Тетяна Василівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри Технології зберігання зерна, голова Первинної профспілкової організації Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– післязбиральна обробка зернових і олійних культур;
– удосконалення способів і режимів сушіння зерна різних культур;
– удосконалення систем термометрії зерна в зерносховищах різних типів.
![]() |
Овсянникова Людмила Костянтинівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– дослідження технологічних властивостей дрібнонасіннєвих зернових і олійних культур;
– підвищення ефективності технологічних процесів підприємств з післязбиральної обробки дрібнонасіннєвих культур;
– розробка наукових основ енергозберігаючих технологій післязбиральної обробки і зберігання зерна дрібнонасіннєвих культур.
![]() |
Дмитренко Лариса Дмитрівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
— вивчення питань організації технохімічного контролю та систем управління якістю зерна на хлібоприймальних підприємствах і елеваторах різних типів;
– проектування елеваторів різного призначення;
– розробка раціональних схем очищення зерна різних культур.
![]() |
Борта Алла Василівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри Технології зберігання зерна, науковий керівник Науково-дослідної лабораторії оцінки якості зерна та хлібопродуктів Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– теоретичні і практичні питання сушіння сушіння та зберігання зерна різних культур;
– дослідження технологічних, біохімічних і фізіологічних властивостей зерна, оцінка якості зерна різних культур, формування партій пшениці різного призначення;
– стандартизація, метрологія, сертифікація і кількісно–якісний облік зерна на всіх етапах його післязбиральної обробки і зберігання.
![]() |
Кац Анфіса Карпівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– післязбиральна обробка і зберігання зерна на хлібоприймальних підприємствах, елеваторах та зернових перевантажувальних терміналах;
– удосконалення процесів післязбиральної обробки зерна круп’яних культур та транспортно–технологічних ліній зернозаготівельних підприємств.
![]() |
Валевська Людмила Олександрівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– розробка нових видів зернових продуктів підвищеної харчової цінності та оцінка їх споживчих властивостей в процесі зберігання;
– дослідження фізико–хімічних, технологічних і органолептичних властивостей різних видів шротів і вивчення змін їх якісних характеристик при зберіганні.
![]() |
Соколовська Олена Григоріївна, кандидат технічних наук, старший викладач кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– вивчення фізико–механічних, аеродинамічних і технологічних властивостей і теплофізичних характеристик мілконасінних культур;
– вивчення закономірностей сушіння і охолодження мілконасінних культур;
– енергозберігаючі технології термічної обробки і зберігання мілконасінних культур.
![]() |
Щербатюк Світлана Ігорівна, завідувач лабораторії, асистент кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Напрями наукових інтересів:
– вивчення процесів післязбиральної обробки зерна;
– методичне та приладове оснащення лабораторій для контролю якості зерна.
![]() |
Луніна Лідія Олександрівна, завідувач лабораторії кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Напрями наукових інтересів:
– дослідження фізико–хімічних і технологічних властивостей голозерного ячменю при його послеуброчной обробці і зберіганні;
– вдосконалення технології сушки голозерного ячменю.
![]() |
e-mail: |
Ковалюк-Кулакова Катерина Миколаївна, інженер кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
Напрями наукових інтересів:
– методики для дослідження показників якості зерна.
![]() |
Васильєв Сергій Володимирович, аспірант кафедри Технології зберігання зерна, методист Навчально-методичного центру ЗЯВО Одеської національної академії харчових технологій.
Основні напрями наукової діяльності:
– дослідження фізико–технологічних, гігроскопічних, теплофізичних властивостей і хімічного складу зерна пленчатой пшениці;
– вдосконалення технології післязбиральної обробки і зберігання зерна плівчастої пшениці.